Terugblik Solidariteitswandeling 2024

Mooi nieuws! De Solidariteitswandeling was wederom een groot succes. Er is dit jaar ruim 5000 euro opgehaald voor mensenrechtenactivisten tijdens de Solidariteitswandeling en de Nijmeegse Vierdaagse! We zullen dit geld gebruiken om onze Shelter City Nijmegen gasten te ondersteunen. Het grootste gedeelte zal dit jaar naar Lobe gaan, zodat ze een waterpomp kan plaatsen in het Congobekken.

De vele wandelaars die dit jaar genoten van de prachtige routes in de Ooijpolder en langs de stuwwal van Nijmegen kwamen niet alleen uit Nijmegen, maar ook uit andere delen van Nederland zoals Zwolle, Doetinchem, Utrecht, Den Haag en Maastricht. Ook liepen er enkele mensenrechtenactivisten mee die momenteel in andere Shelter City steden verblijven. Voormalig minister en vicepremier Rob Jetten, die in Nijmegen mede het initiatief van het Shelter City-programma had genomen, liep ook mee en was een van de donateurs.

Ook deze keer waren de wandelaars onder de indruk van de schoonheid van de tuin. Land van Ooij is een biologische tuin aan de rand van Nijmegen bij de Ooijpolder waar verschillende groepen met verschillende achtergronden samenwerken.

We nodigen u graag uit om volgend jaar op zaterdag 5 juli mee te wandelen ik de prachtige Ooijpolder tijdens de zesde editie van de Solidariteitswandeling. Save the date!

Foto’s door Thibaud Glasman

Geplaatst in Actueel en getagd met , .